JOKIOS RIZIKOS – PIRMOSIOMS MENSTRUACIJŲ KELNAITĖMS - 60 DIENŲ PINIGŲ GRĄŽINIMO GARANTIJA! JOKIOS RIZIKOS – PIRMOSIOMS MENSTRUACIJŲ KELNAITĖMS - 60 DIENŲ PINIGŲ GRĄŽINIMO GARANTIJA! JOKIOS RIZIKOS – PIRMOSIOMS MENSTRUACIJŲ KELNAITĖMS - 60 DIENŲ PINIGŲ GRĄŽINIMO GARANTIJA!

Atostogos be rūpesčių

Išsiruošti į žygį, praleisti savaitgalį stovyklaujant gamtoje ar ilsintis prie jūros dabar pats tinkamiausias laikas. Kad gražiausių vasaros akimirkų nesugadintų nerimas dėl prasidėsiančių menstruacijų, dalinamės patarimais, kaip atostogauti be rūpesčių. 

Susiplanuok

Iš anksto planuodami išvykos laiką, veiklas bei nakvynės vietą žinosite kiek ir kokių higienos produktų prireiks keliaujant. Puikiai galima išsiversti, naudojant vien daugkartines higienos priemones - jokių vienkartinių!

Maudynėms nepamainomas dalykas yra menstruacinė taurelė, tuo tarpu aktyviam laisvalaikiui gamtoje puikiai tiks menstruacinės kelnaitės ar daugkartiniai įklotai. Jei menstruacijos gausios, pirmosiomis ciklo dienomis vertėtų rinktis mažiau aktyvią fizinę veiklą kaip pasivaikščiojimus ar poilsį prie ežero ar jūros su knyga rankose. 

Leidžiantis į tolimą kelionę reikėtų nepamiršti, kad dėl laiko skirtumo ir pasikeitusios rutinos ciklas gali kisti. Likus kelioms dienoms iki kelionės pradžios galima pradėti organizmą pratinti prie naujo ritmo kasdien atsikeliant valanda anksčiau ar einant miegoti valanda vėliau, priklausomi nuo laiko zonos kitoje šalyje. Kelionės metu naudinga laikytis įprastos rutinos – jei mankštinatės ar bėgiojate, nepamirškite to ir keliaujant, valgykite įprastu metu bei išsimiegokite. 

 

Pasiruošk

Kraunantis daiktus atostogoms svarbu nepamiršti pasirūpinti produktais higienai užtikrinti – intymios higienos servetėlės, dezinfekcinis skystis rankoms ar vandens buteliukas taurelei praskalauti gali padėti jaustis komfortiškai net ir ten, kur nėra tualeto ar dušo. Komfortui užtikrinti pasirūpink ir natūraliomis skausmo malšinimo priemonėmis bei laisvais, judesių nevaržančiais drabužiais. 

Rinkis tas higienos priemonės, kurios tau patogiausios. Jei atostogų metu planuoji naudoti menstruacinę taurelę, ją išbandyti vertėtų iš anksto. Nors tai labai patogi, ekologiška ir aktyviam laisvalaikiui pritaikyta priemonė, gali prireikti šiek tiek laiko prie jos priprasti, o miškas tokioms treniruotėms nėra pati tinkamiausia vieta :) 

Mėgaukis

Pasiruošus iš anksto, menstruacijos neturėtų trukdyti mėgautis saulėtomis vasaros dienomis. Juk atostogos reiškia poilsį, laiko leidimą su draugais ar šeima, laiką sau ir malonias akimirkas. Pasimėgauk šiuo laiku, o atsidėkodama už tai gamtai po savęs nepalik jokių šiukšlių. 

 

Šiltų atostogų!

 

Straipsnį parengė Emilija Taletaitė, remdamasi "WUKA Wear" rekomendacijomis.

Pakomentuokite

Atkreipiame dėmesį, kad komentarai yra peržiūrimi ir turi būti patvirtinti moderatoriaus prieš juos paskelbiant viešai